Siirry sisältöön

Tapahtumia ja tekemistä

Julkaistu17.06.2024
Haluatko mennä konserttiin, elokuviin, museoon tai teatteriin? Tältä sivulta löydät tietoa ja linkkejä vapaa-ajan tapahtumista ja vierailukohteista eri puolilla Suomea. InfoFinlandin kuntasivuilta löydät lisää paikallisia tapahtumia.

Tapahtumat

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTapahtumainfo.fi

Tapahtumia Suomessa

Osta lippuja tapahtumiin

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTicketmaster

Lippupalvelu

Elokuvat

Suomessa useimmissa kaupungeissa on elokuvateatteri. Löydät elokuvien tietoja internetistä hakusanalla elokuvat ja kaupungin nimi. Suomen suurin elokuvateatteriketju on Finnkino. Sen verkkosivuilta voit etsiä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi elokuvateattereita kaupungin mukaan.

Elokuvat esitetään Suomessa yleensä alkuperäisellä kielellä. Lisäksi ne tekstitetään suomeksi ja ruotsiksi. Joskus lasten elokuvia on dubattu suomeksi.

Tunnetuimpia suomalaisia elokuvafestivaaleja ovat Rakkautta ja anarkiaa ‑festivaali Helsingissä sekä Sodankylän elokuvajuhlat.
 

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleFinnkino

Elokuvia

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleRakkautta ja anarkiaa

Elokuvafestivaali

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSodankylän elokuvajuhlat

Elokuvafestivaali

Teatteri

Suomessa useimmissa kaupungeissa on teatteri. Osa teattereista on ammattiteattereita, osa harrastajateattereita. Esitysten kieli on suomi, joillakin paikkakunnilla on myös ruotsinkielisiä teattereita.

Teatterin tiedotuskeskuksen sivuilta voit hakea teattereita eri paikkakunnilla suomeksi.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTeatterin tiedotuskeskus

Teattereiden yhteystietoja

Museot

Suomessa on lähes jokaisella paikkakunnalla museo. Ne esittelevät taidetta, historiaa, luontoa, jotakin tiettyä henkilöä tai erikoisalaa. Suomalaista taidetta esittelevät esimerkiksi Kansallisgalleriaan kuuluva Ateneum ja Espoon modernin taiteen museo (EMMA). Suomen kulttuurihistoriaan voi tutustua esimerkiksi Suomen kansallismuseossa Helsingissä.

Museot.fi-sivustolta löydät tiedot suomalaisista museoista ja näyttelyistä. Museot järjestävät usein myös opastettuja kierroksia eri kielillä.

Museoiden pääsymaksut vaihtelevat. Voit myös hankkia Museokortin, jolla voit vierailla vuoden ajan yli 300 museossa. Museokortin hinta on 79 euroa.

Musiikki

Suomessa on monia mahdollisuuksia harrastaa musiikkia. Useilla paikkakunnilla on kansalaisopistoja, jotka järjestävät edullista musiikinopetusta. Lisäksi opetusta tarjoavat yksityiset musiikkikoulut ja -opistot.

Kansalaisopistojen musiikkiryhmät ovat avoimia kaikille. Musiikkiopistoihin voi hakea pääsykokeen kautta.

Monilla paikkakunnilla järjestetään erilaisia musiikkitapahtumia, jotka ovat suosittuja varsinkin kesällä.
 

Liikunta

Suomessa harrastetaan paljon liikuntaa, ja liikuntaharrastukset voivatkin auttaa ihmisiin tutustumisessa ja ystävien saamisessa. Ohjattua liikuntaa järjestävät esimerkiksi erilaiset urheiluseurat, joista monet toimivat vapaaehtoisvoimin.

Suomessa suurin osa liikuntapaikoista on kuntien ylläpitämiä, ja ne ovat kaikkien asukkaiden käytössä. Lisätietoja löydät oman kunnan sivuilta.
 

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSuomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry

Tule uimaan! -opas

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleLiikkukaa! ry

Liikuntajärjestö

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleUKK-instituutti

Liikuntasuosituksia