Siirry sisältöön

Työ ja yrittäjyys Pyhäjoella

Julkaistu21.07.2023

Pyhäjoki on muun muassa tuulivoimalahankkeiden myötä kehittyvä ja kansainvälistyvä kunta.

Kunnassa on ja kunnassa tarvitaan monipuolista yritystoimintaa. Kunnassa on noin 200 yritystä. Pyhäjoen työttömyysprosentti on alhainen.

Alueen oma valokuituverkko mahdollistaa etätyötä ja yritystoimintaa.

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolellePyhäKuitu

PyhäKuitu

Mistä työtä?

Pyhäjoella ja koko Raahe-Kalajoki seudulla tarvitaan uusia työntekijöitä monille eri aloille. Jos etsit työtä, seuraa ilmoittelua lehdissä ja verkossa. Voit ottaa myös suoraan yhteyttä työnantajiin. TE-toimistoon avoimiksi ilmoitetut työpaikat löytyvät TE-palvelujen verkkosivuilta.

Valtakunnallisista TE-puhelinpalveluista saat tietoa, neuvontaa ja ohjausta TE-palveluista sekä tukea verkkopalveluiden käyttöön. Palvelu on avoinna ma – pe klo 9.00 – 16.15.

Palvelu suomeksi: 0295 025 500

Palvelu ruotsiksi: 0295 025 510

Palvelu englanniksi: 0295 020 713

Palvelu venäjäksi: 0295 020 715

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto (työ- ja elinkeinotoimisto) palvelee työnhakijoita sähköisesti, puhelimitse ja asiointipaikoissa. Tarkempia tietoja TE-toimiston tarjoamista palveluista löytyy toimiston omilta verkkosivuilta.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston lähimmät toimipaikat sijaitsevat Raahessa, Ylivieskassa ja Oulussa. Pyhäjoen kunta kuuluu työllisyyden kuntakokeiluun. Siksi saat TE-toimiston palveluja ajanvarauksella myös suoraan Pyhäjoella.

Pyhäjoen kunta tukee Pyhäjoella asuvien työllistymistä erityisellä kuntalisällä.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolellePyhäjoen kunta

Kuntalisä

Lue lisää: Töitä Suomesta

Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustamisessa, sen kehittämisessä ja kansainvälistymisessä sinua auttaa Raahen seudun kehityksen henkilöstö.

Apua saa esimerkiksi yrityksen rahoitukseen liittyvissä asioissa ja tukihakemusten laadintaan yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Raahen seudun kehitys

Osoite: Rantakatu 5 D 2. krs, 92100 Raahe

Postiosoite: PL 62, 92101 Raahe

Puh. 044 439 3288

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleRaahen seudun kehitys

Henkilöstö

Lue lisää: Yrityksen perustaminen Suomessa

Yritystontit

Pyhäjoella on yritystontteja monenlaisiin tarpeisiin. Yritysten sijoittumista alueelle tuetaan yritystonttien edullisella hinnoittelulla. Tontin voi vuokrata tai ostaa.

Tontit sijoittuvat liikenteellisesti hyville paikoille valtatie 8:n varteen. Ne ovat hyvin saavutettavissa sekä alueellisesti, että kansallisen liikenneverkoston näkökulmasta. Yritystontit löydät kunnan tonttipörssistä. Se toimii osittain myös ruotsiksi ja englanniksi.

Pyhäjoen kunnan elinkeinoasioista vastaa elinkeinojohtaja, joka johtaa kunnan elinkeinoihin liittyviä investointihankkeita ja edistää yrittäjyyttä. Elinkeinojohtaja vastaa tonttien myynti- ja vuokraustoiminnasta sekä yritysten sijoittumisesta kuntaan.

Yhteystiedot:

Pyhäjoen kunta, elinkeinojohtaja (kunnanjohtaja)

Puh. +358 40 359 6001

Linkki johtaa palvelun ulkopuolellePyhäjoen kunta

Elinkeinot ja yrittäminen

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleJokiICT

Pyhäjoen tonttipörssi

Verotus

Jos teet työtä tai toimit yrittäjänä Suomessa, sinun on maksettava veroja. Työntekoa varten tarvitset verokortin ja henkilötunnuksen.

Yrityksellesi tarvitset Y-tunnuksen. Tuotteista ja palveluista maksetaan arvonlisäveroa. Yrittäjänä voit joutua maksamaan myös valmisteveroa, kiinteistöveroa tai autoveroa.

Lue lisää: Verotus

Jos jäät työttömäksi

Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi.

EU-maiden, Norjan, Islannin, Liechtensteinin ja Sveitsin kansalaiset voivat ilmoittautua työnhakijaksi sähköisesti TE-toimiston verkkosivujen Oma asiointi -palvelun kautta.

Muiden maiden kansalaisten tulee käynnistää työnhakunsa henkilökohtaisesti TE-toimistossa. Ota mukaan henkilöllisyystodistus ja oleskelulupa.

Jos et voi ilmoittautua sähköisesti, sovi henkilökohtainen tapaaminen TE-toimistoon. Ilmoittautumisen jälkeen TE-toimisto ottaa sinuun yhteyttä. Saat TE-toimiston palvelua ajanvarauksella myös Pyhäjoella.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston asiointipaikat Raahessa ja Ylivieskassa ovat avoinna maanantaisin. Oulussa asiointipaikka on avoinna viitenä päivänä viikossa ma – pe.

TE-toimiston käyntiosoite Raahessa:

Fellmanin puistokatu 3, 92100 Raahe

TE-toimiston käyntiosoite Ylivieskassa:

Valtakatu 4, 84100 Ylivieska

Lue lisää: Jos jäät työttömäksi

Fennovoiman Hanhikivi 1 –ydinvoimalahanke Pyhäjoella

Fennovoiman Hanhikivi 1 -ydinvoimalahanke on päättynyt. Lisätietoa Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta Pyhäjoella löydät suoraan yritykseltä.

Fennovoima Oy 

email: viestinta(at)fennovoima.fi

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleFennovoima Oy

Hanhikivi 1