Siirry sisältöön

Tietoa palvelusta

InfoFinland on monikielinen verkkosivusto, joka kokoaa yhteen tärkeää tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai täällä jo asuvalle.  Sivusto palvelee myös viranomaisia monikielisessä tiedotuksessa.

InfoFinlandista käyttäjä löytää luotettavaa, omakielistä tietoa Suomeen muutosta, työstä, opiskelusta, asumisesta, koulutuksesta, terveydestä, perheestä, ongelmatilanteista ja vapaa-ajasta. Tietoja päivitetään jatkuvasti. Lisätietoa InfoFinlandin sivulla Sisällöntuotanto.

InfoFinlandin sivusto on responsiivinen. Sitä on helppo käyttää erilaisilla päätelaitteilla kuten älypuhelimilla tai tabletilla.

Sivuston käyttöä seurataan evästeiden avulla. Lue lisää sivulta Tietosuoja.

InfoFinlandin kielet

Palvelun kielet ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, viro, ranska, somali, espanja, turkki, kiina, persia ja arabia. Kieliversiot ovat keskenään identtisiä. Lisätietoja InfoFinlandin sivulla Käännökset.

Lisäksi InfoFinlandissa on linkkejä materiaaleihin, jotka on julkaistu muilla kielillä.

Tietoa paikallisista palveluista

InfoFinlandissa on tietoa usean kunnan palveluista. Linkit kuntasivuille löytyvät oikean palstan Kaupungit-valinnan avulla. Kun käyttäjä on kunnan sivuilla, näytetään hänelle linkit aiheen perustietoon.

Kaupungit -sivulta löydät InfoFinlandin kunnat kartalla. Lisätietoa InfoFinlandin yhteistyökunnista.

Sivuston ylläpito

InfoFinland-sivustoa ylläpitää Helsingin kaupunki. InfoFinland-toimitus vastaa osioiden Muutto Suomeen, Elämä Suomessa ja Tietoa Suomesta sekä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten tietojen päivittämisestä. Muiden jäsenkuntien toimitukset vastaavat omien kuntasivujensa ylläpidosta.

Suomen ja ruotsin kielen kurssihaku Finnishcourses.fi on osa InfoFinland-palvelua.

InfoFinlandia rahoittavat valtio ja yhteistyökunnat. Katso lisätietoja sivulta Rahoittajat.

InfoFinlandin päätoimittaja ja vastaava toimittaja on Eija Kyllönen-Saarnio.

Historia

InfoFinland-verkkopalvelun nimi oli aikaisemmin Infopankki. Nimi muutettiin marraskuussa 2018.

Infopankki.fi-verkkopalvelu julkaistiin vuonna 2003 Kansainvälisen kulttuurikeskus Caisan ja Helsingin kaupunginkirjaston yhteistyönä Helsingin kulttuurikeskuksessa.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleHelsingin kulttuurikeskus

Caisa

Nyt InfoFinland toimii Helsingin kaupungin kaupunginkanslian viestintäosastolla.