Siirry sisältöön

Tietoa Kauniaisista

Julkaistu28.05.2024

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Liikenne

Pääkaupunkiseudulla on hyvät joukkoliikenneyhteydet. Kauniaisissa on rautatieasema, ja kaupungissa kulkevat monien linja-autojen reitit.

Reittiopas-palvelusta voit hakea tietoa reiteistä pääkaupunkiseudulla. Palvelu ehdottaa, miten voit päästä julkisilla liikennevälineillä paikasta toiseen.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleHelsingin seudun liikenne HSL

Reittiopas

Julkisissa liikennevälineissä voit maksaa matkan puhelimen HSL-sovelluksella tai matkakortilla. Monet kaupat ja kioskit myyvät myös matkalippuja. Voit ostaa lipun myös automaatista. Lippua ei voi ostaa kuljettajalta.

Matkakortin voit ostaa Kauniaisten kaupungintalolta.

Kaupungintalo
Kauniaistentie 10

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKauniaisten kaupunki

Joukkoliikenne ja matkakortit

Lähin lentoasema on Helsinki-Vantaan lentoasema.

Lue lisää: Liikenne Suomessa.

Päätöksenteko ja vaikuttaminen

Kauniaisten asioista päättää kaupunginvaltuusto. Siinä on 35 jäsentä, jotka edustavat eri poliittisia ryhmiä. Valtuusto valitaan joka neljäs vuosi kunnallisvaaleissa.

Kauniaisten kaupungin sivuilla voit lähettää palautetta hallinnolle. Voit myös tehdä aloitteita ja kysymyksiä sekä kommentoida asioita suomeksi ja ruotsiksi. Myös englanninkielisiin kysymyksiin vastataan.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKauniaisten kaupunki

Osallistu ja vaikuta

Uskonto

Espoossa ja Helsingissä toimii monia uskonnollisia yhteisöjä. Uskonnot Suomessa -palvelusta voit hakea tietoa uskonnollisen yhteisön ja paikkakunnan mukaan.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleHelsingin ortodoksinen seurakunta

Ortodoksinen seurakunta

Kauniaisissa on evankelisluterilainen kirkko, jossa toimii kaksi seurakuntaa, suomenkielinen ja ruotsinkielinen. Lisäksi Kauniaisissa on ruotsinkielinen metodistikirkko.

Lue lisää: Kulttuurit ja uskonnot Suomessa.

Perustietoa

Kauniainen on yksi pääkaupunkiseudun neljästä kunnasta. Se sijaitsee Espoon keskellä 15 km Helsingistä länteen.

Kauniaisissa on noin 10 000 asukasta. 60 % puhuu äidinkielenään suomea, 32 % ruotsia ja 9% muita kieliä. Kauniaisten pinta-ala on 6,0 km2.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKauniaisten kaupunki

Tietoa kaupungista

Historia

Vuonna 1906 Kauniaisiin perustettiin osakeyhtiö, joka möi huvilatontteja pääkaupunkiseudun asukkaille. Alueelta oli suora yhteys Helsinkiin. Vuonna 1920 huvilayhdyskunnasta tuli kauppala. Aluksi suurin osa asukkaista oli ruotsinkielisiä. Vuonna 1972 kauppala sai kaupunkioikeudet.