Siirry sisältöön

Miksi opiskelisin suomea tai ruotsia?

Julkaistu26.03.2024

Suomea puhuu äidinkielenään noin 87 prosenttia suomalaisista. Ruotsia puhuu äidinkielenään noin 5 prosenttia suomalaisista.

Kun mietit, kannattaako sinun opiskella suomea vai ruotsia, ota huomioon, kumpaa kieltä puhutaan asuinpaikallasi ja lähiympäristössäsi.

Jos haluat hakea Suomen kansalaisuutta, sinun täytyy osata vähintään tyydyttävällä tasolla suomea, ruotsia, suomalaista tai suomenruotsalaista viittomakieltä. Kun haet kansalaisuutta, liitä mukaan todistus kielitaidostasi. Lue lisää kielitaitovaatimuksista InfoFinlandin sivulta Virallinen todistus kielitaidosta.

Useimmissa työpaikoissa on välttämätöntä osata suomea. Jos haluat opiskella Suomessa, tarvitset todennäköisesti suomen kielen taitoa.

Suomea tai ruotsia kannattaa opiskella, vaikka et aikoisi asua maassa pitkään. Vaikka Suomessa osataan englantia melko hyvin, on suomen tai ruotsin kielen osaamisesta sinulle paljon hyötyä.

Kun osaat kieltä, sinun on helpompi viihtyä Suomessa ja sopeutua Suomeen. Sinun on helpompi hoitaa asioitasi viranomaisten kanssa, seurata uutisia, tutustua ihmisiin ja saada ystäviä.

Opit kieltä parhaiten, kun uskallat puhua sitä. Aina ei tarvitse ymmärtää kaikkea, vaan riittää, että ymmärtää tärkeimmät asiat. Mene siis rohkeasti sellaisiin tilanteisiin, joissa voit puhua suomea tai ruotsia.