Siirry sisältöön

Suomen kielen opiskelu

Julkaistu10.08.2023
Aikuisten suomen kielen koulutusta järjestävät esimerkiksi kansalaisopistot, kunnat ja TE-palvelut. Kurssitarjonta on monipuolista ja sopivia kursseja on kotivanhemmille, työssäkäyville ja työttömille.

Kielikurssit

Suomen kielen kursseja järjestävät esimerkiksi kansalaisopistot, työväenopistot, yliopistot ja kesäyliopistot. Joskus kurssille voi päästä myös työpaikan kautta. Saat lisätietoa oman kunnan neuvontapalveluista ja isoissa kaupungeissa myös Finnishcourses.fi-palvelusta.

Kurssit alkavat yleensä elokuussa tai syyskuussa sekä tammikuussa. Kielikurssilla voi yleensä käydä iltaisin. Kielikurssit ovat usein hyvin täynnä, ilmoittaudu kurssille ajoissa.

Kotoutumiskoulutus

Jos olet juuri muuttanut Suomeen, sinulla voi olla oikeus kotoutumispalveluihin. Yleensä kotoutumiskoulutukseen kuuluu kielen opiskelua.

Lue lisää sivulta Kotoutuminen Suomeen.

TE-toimiston koulutus

Jos olet työtön, TE-toimisto tai kuntasi työllisyyspalvelut voivat ohjata sinut kotoutumiskoulutukseen ja muihin kielitaitoa tukeviin palveluihin. Kotoutumiskoulutuksessa opiskellaan kieltä, miten suomalainen yhteiskunta toimii ja miten Suomessa haetaan työtä.

Lue lisää sivulta Jos jäät työttömäksi.

Valmentava koulutus

Suomen kieltä voi opiskella myös tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa (TUVA).

Lue lisää valmentavasta koulutuksesta sivuilta Ammatillinen koulutus ja Lukio.

Kielikahvilat ja keskusteluryhmät

Voit harjoitella suomen kieltä myös keskustelemalla. Monet kirjastot ja järjestöt järjestävät kielikahviloita ja keskusteluryhmiä, joissa voit harjoitella suomen puhumista.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKotoutumisentukena.fi

Suomen kielen keskusteluryhmiä