Siirry sisältöön

Työ ja yrittäjyys Iisalmessa

Julkaistu24.05.2024

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Mistä työtä?

Voit etsiä työpaikkoja internetistä ja sanomalehdistä. Löydät Internetistä työpaikkasivustoja, kun kirjoitat hakukoneen tekstikenttään ”avoimet työpaikat”. Monella työpaikkasivulla on mahdollista jättää työhakemus ja ansioluettelo (CV) työnantajan luettavaksi.

TE-toimistosta (työ- ja elinkeinotoimistosta) saat apua työnhakuusi. Kaikessa asioinnissa ei tarvita ajanvarausta TE-toimistoon. Verkossa Oma asiointi -palvelussa voit mm. muuttaa työnhakutietojasi sekä tarkistaa työnhaun voimassaolon ja työttömyysturvalausuntosi.

Jos tarvitset ajanvarauksen TE-toimistoon, sovi asiasta aina suoraan TE-toimiston kanssa puhelimitse tai asioimalla. Myös ajanvarauksen muutokset tehdään suoraan TE-toimistoon.

TE-puhelinpalveluihin voi soittaa kun tarvitset tietoa TE-palveluista tai opastusta verkkopalvelujen käyttöön. Puhelinpalveluiden puhelinnumero on suomeksi 0295 025 500, ruotsiksi 0295 025 510, englanniksi 0295 020 713 ja venäjäksi 0295 020 715.

Iisalmen TE-toimisto sijaitsee osoitteessa

Karjalankatu 3

74100 Iisalmi

TE-palveluiden työpaikkasivustolla on tuhansia työpaikkoja eri puolilla Suomea. Löydät omassa kunnassasi avoinna olevat työpaikat, kun kirjoitat kunnan nimen hakukenttään ”Sijainti”.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTE-palvelut

Mistä työtä?

Kaupungin oma työllistäminen hoidetaan keskitetysti Iisalmen kaupungin työllisyyspalveluiden kautta. Iisalmen kaupunki työllistää omiin työyksikköihinsä ensisijaisesti työmarkkinatukea työttömyyden perusteella saavia iisalmelaisia työnhakijoita. Maksuttomat palvelut ovat työnantajien ja työnhakijoiden käytettävissä.

Palvelupiste sijaitsee osoitteessa:
Pohjolankatu 9
74100 Iisalmi

Lue lisää: Mistä työtä?

Nuorten työmahdollisuudet

Iisalmen kaupungin työllisyyspalvelut tarjoavat nuorille (17-29 -vuotiaat) henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa koulutus- tai työllistymispolun suunnittelussa. Lisätietoa saat palvelupisteestä osoitteessa Pohjolankatu 9, 74100 Iisalmi.

Ohjaamo Iisalmi on nuorten palvelupiste Iisalmen ydinkeskustassa.
Ohjaamoon voit tulla aina, kun tarvitset tietoa, neuvoa, ohjausta tai tukea missä tahansa elämäntilanteessa. Autamme niin koulutus-, työ-, kesätyö- tai muissa arjen ja hyvinvoinnin asioissa. Ohjaamo Iisalmi sijaitsee Iisalmessa elokuvateatterin vieressä, osoitteessa Pohjolankatu 6 L 5, 74100 Iisalmi.

Yrityksen perustaminen

Iisalmen kaupungin yritysneuvontapalvelut on tukenasi ja apunasi alkavalla matkalla yrittäjyyteen. Palvelut tarjoavat iisalmelaisille maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa kaikissa yritystoiminnan elinkaaren vaiheissa.

Yritysneuvonnassa läpikäytäviä asioita ovat muun muassa:

  • liikeidea ja liiketoimintasuunnitelma
  • kannattavuus- ja rahoituslaskelmat
  • starttiraha
  • rahoituksen järjestäminen
  • markkinointi ja myynti
  • yritysmuodon valinta
  • lupa-, verotus- ja vakuutusasiat
  • perustamisilmoitukset

Yritysneuvontapalvelut palvelevat sinua arkisin klo 8.00-15.30

Kaupungintalo, 2. kerros
Pohjolankatu 14/PL 10
74101 Iisalmi

Varaathan neuvontakäynnille ajan etukäteen puhelimitse, neuvojien yhteystiedot löytyvät:

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleIisalmen kaupunki

Yrityksen perustaminen

Lue lisää: Yrityksen perustaminen

Verotus

Jos tarvitset verokorttia tai veronumerot, voit hakea sellaisen Iisalmen Verotoimistosta.

Käyntiosoite:
Luuniemenkatu 3
74100 Iisalmi

Veroasioita voit hoitaa myös OmaVerossa, puhelimitse tai postitse.

Verohallinnon valtakunnallinen puhelinvaihde: 029 512 000

Lue lisää: Verotus

Jos jäät työttömäksi

EU- ja ETA-maiden kansalaiset voivat ilmoittautua työnhakijaksi sähköisesti TE-palvelujen verkkopalvelussa osiossa ”Oma asiointi”.

Jos et voi ilmoittautua työnhakijaksi verkossa tai olet muiden maiden kansalainen, käy TE-toimistossa.

Voit soittaa valtakunnallisiin palvelunumeroihin, kun tarvitset apua verkkopalvelujen käytössä tai tietoa TE-palveluista. Valtakunnallinen palvelunumero suomeksi 0295 025 500, ruotsiksi 0295 025 510, englanniksi 0295 020 713 ja venäjäksi 0295 020 715.

Iisalmen TE-toimisto sijaitsee osoitteessa
Karjalankatu 3
74100 Iisalmi

Lue lisää: Työttömyysturva

Eläke

Eläkettä maksavat työeläkelaitokset ja Kela. Tietoa eläkkeistä ja eläkkeen hakemisesta löydät Kelan internet-sivulta sekä InfoFinlandin sivulta Eläke.