Siirry sisältöön

Suomen ja ruotsin kieli Turussa

Julkaistu22.12.2022
Turku on kaksikielinen kunta. Voit käyttää suomea ja ruotsia esimerkiksi kaikissa Turun kaupungin palveluissa.

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Muuta tärkeää tietoa aiheesta löydät sivulta Suomen ja ruotsin kieli.

Mahdollisuuksia opiskella suomen tai ruotsin kieltä

Turussa on paljon mahdollisuuksia opiskella suomen ja ruotsin kieltä. Turussa on lukuisia oppilaitoksia ja kouluttajia, jotka järjestävät monen eri tasoisia kielikursseja. Osa kielikursseista vaatii kokopäiväistä läsnäoloa, osassa opetusta järjestetään muutama tunti viikossa. Lisäksi monet yhdistykset ja muut tahot järjestävät suomen kielen kerhoja ja keskustelupiirejä.

Lähes kaikki Turussa järjestettävät kurssit on koottu finnishcourses.fi-palveluun. Palvelusta löytyy myös kielen verkko-opiskelumahdollisuudet. Palvelun avulla voit etsiä itsellesi sopivan suomen tai ruotsin kielen kurssin. Palvelua voi käyttää suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Korkeakoulut, yliopistot ja muut oppilaitokset järjestävät suomen kielen opetusta opiskelijoilleen, joita kannattaa kysyä omasta oppilaitoksesta. Turun iltalukiossa voi lukio-opetuksen ohella tai erikseen opiskella Finnish for foreigners – suomea vieraskielisille -kursseilla.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTurun iltalukio

Iltalukio maahanmuuttajille

Suomen kieltä voi opiskella itsenäisesti myös verkossa:

Suomen kieltä internetissä

Lue lisää:

Suomen ja ruotsin opetus aikuisille

Kieliopintoja kotoutumiskoulutuksena

Jos olet työnhakija, voit opiskella suomea tai ruotsia kotoutumiskoulutuksessa. Jotta pääset kotoutumiskoulutukseen, sinun tulee ilmoittautua TE-toimistoon työnhakijaksi. TE-toimiston sivulla neuvotaan kuka voi ilmoittautua ja miten ilmoittaudutaan työnhakijaksi.

Ilmoittaudu työnhakijaksi:

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTyö- ja elinkeinoministeriö

Työ- ja elinkeinotoimisto, Turku

TE-toimisto järjestää myös lyhyitä suomen kielen koulutuksia eri aloille. Koulutuksissa opiskellaan alan ammattisanastoa ja ne sisältävät työharjoittelujakson alan tehtävissä.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleJulkiset työ- ja elinkeinopalvelut

TE Hae koulutusta

Turussa kotiäideille ja iäkkäille järjestetään suomen kieleen ja yhteiskuntaan perehdyttävää sekä kotoutumista edistävää KOTO-toimintaa. Ryhmien asiakkaat ovat pääasiassa alle kolme vuotta maassa olleita maahanmuuttajia, jotka ovat työvoiman ulkopuolella joko tilapäisesti tai pysyvästi.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTurun kaupunki

Tutustu KOTO-toimintaan

Muuta tärkeää tietoa aiheesta löydät sivulta Suomen ja ruotsin kieli.

Yleinen kielitutkinto

Voit suorittaa Turussa yleisen kielitutkinnon suomen tai ruotsin kielessä. Opetushallituksen verkkosivuilla on hakukone, jonka avulla voit tarkistaa, missä paikoissa ja milloin voit suorittaa tutkinnon.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleOpetushallitus

Tutkintohaku

Lue lisää:

Virallinen todistus kielitaidosta