Siirry sisältöön

Työ ja yrittäjyys Kokkolassa

Julkaistu19.12.2022
Kokkolassa sinun on helppo yhdistää mielenkiintoinen työ ja toimiva arki. Katso, mistä palveluista voit saada apua työnhakuusi Kokkolassa.

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Mistä työtä?

Voit etsiä työpaikkoja esimerkiksi internetistä. Löydät Internetistä työpaikkasivustoja, kun kirjoitat hakukoneen tekstikenttään ”avoimet työpaikat”. Monella työpaikkasivulla on mahdollista jättää työhakemus ja ansioluettelo (CV) työnantajan luettavaksi.

Työpaikkoja voit etsiä myös sosiaalisen median kautta (Facebook, LinkedIn) tai ottamalla yhteyttä suoraan itseä kiinnostaviin työnantajiin. On myös hyvä kysellä omilta tutuilta, tietävätkö he, missä voisi olla tarvetta osaamisellesi.

TE-palveluiden työpaikkasivustolla on tuhansia työpaikkoja eri puolilla Suomea. Löydät omassa kunnassasi avoinna olevat työpaikat, kun kirjoitat kunnan nimen, kuten ”Kokkola”, hakukenttään ”Sijainti”.

Lue lisää: Mistä työtä?

TE-palvelut ja Työllisyyden kuntakokeilun palvelut

Jos sinulla ei ole töitä tai jäät työttömäksi, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi Työ- ja elinkeinotoimistoon eli TE-palveluihin viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi.

Työnhakijana saat tukea työnhakuusi TE-palveluista tai Työllisyyden kuntakokeilusta. Sinulle voidaan tehdä työllistymissuunnitelma, jossa sovitaan työnhaun lisäksi sinulle sopivista palveluista.

Voit ilmoittautumalla työnhakijaksi Oma asiointi -palvelussa tai paikan päällä TE-toimistossa. Tietyissä tapauksissa Sinun täytyy joka tapauksessa käydä paikan päällä TE-toimistossa ilmoittautumassa. Kun menet ilmoittautumaan, ota mukaasi passi ja oleskelulupa.

Pohjanmaan TE-toimisto

Pitkänsillankatu 15

67100 Kokkola

Puhelinvaihde: 0295 025 500

Kaikessa asioinnissa ei tarvita ajanvarausta TE-toimistoon. Verkossa Oma asiointi -palvelussa voit mm. muuttaa työnhakutietojasi sekä tarkistaa työnhaun voimassaolon ja työttömyysturvalausuntosi.

Jos tarvitset ajanvarauksen TE-toimistoon, sovi asiasta aina suoraan TE-toimiston kanssa puhelimitse tai asioimalla. Myös ajanvarauksen muutokset tehdään suoraan TE-toimistoon

TE-puhelinpalveluihin voi soittaa kun tarvitset tietoa TE-palveluista tai opastusta verkkopalvelujen käyttöön. Puhelinpalveluiden puhelinnumero on suomeksi 0295 025 500, ruotsiksi 0295 025 510, englanniksi 0295 020 713 ja venäjäksi 0295 020 715.

Lue lisää: Työttömyysturva.

Kokkolan seudun kuntakokeilu

Kokkola kuuluu Työllisyyden kuntakokeiluun, jossa osa työnhakija-asiakkaista siirtyi kunnan asiakkaiksi. Saat työllistymistä tukevat palvelusi kuntakokeilusta, jos esimerkiksi

  • äidinkielesi on muu kuin suomi, ruotsi tai saame tai kansallisuutesi on muu kuin Suomi,
  • olet alle 30-vuotias tai
  • saat työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa Kelasta.

Jos kuulut kokeilun asiakkaaksi, TE-palveluiden henkilökunta kertoo sen sinulle, kun olet ilmoittautunut. Voit saada tiedon myös henkilökohtaisesti kirjeellä tai Oma asiointi -palvelussa.

Kokkolan seudun kuntakokeilun tilat sijaitsevat I-Parkissa.

Kokkolan seudun kuntakokeilu,

IPark (käyntiosoite)

Vaasantie 6 A

67100 Kokkola

puh. 06 828 9800 (ma-ke klo 9-12 ja klo 13-15)

Nuorille tukea työnhakuun Ohjaamosta

Ohjaamo Keski-Pohjanmaa on kaikille alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu matalan kynnyksen palvelupiste. Jos olet alle 30, voit saada Ohjaamosta tukea esimerkiksi opintoihin, urasuunnitteluun ja työnhakuun.

Yrityksen perustaminen

KOSEKin (Kokkolanseudun Kehitys Oy:n) toimintaan kuuluu yrityksen koko elinkaaren palvelut, alkaen aina yrityksen perustamiseen liittyvistä toimista. KOSEKin asiantuntijat auttavat muun muassa liiketoimintasuunnitelman teossa ja starttiraha-asioissa. Palvelu on maksutonta. Keski-Pohjanmaan Uusyrityskeskus FIRMAXIn toiminta jatkuu nyt osana KOSEKin palveluita.

Voit asioida KOSEKissa jatkossakin yrityksesi toimintaan liittyvissä asioissa. Tällaisia asioita voivat olla esim.

  • yrityksen rahoitus
  • työntekijöiden rekrytointi
  • yhteistyöverkostot
  • toimitilat

Jos olet perustamassa yritystä tai sinulla on jo yritys, myös TE-palvelut voivat auttaa sinua. Tutustu Työnantajien ja yrittäjien TE-palveluihin Työmarkkinatori-sivustolla.

Lue lisää: Yrityksen perustaminen.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleUusyrityskeskus Firmaxi

Uusyrityskeskus Firmaxi

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolanseudun Kehitys Oy

Kokkolanseudun Kehitys Oy

Verotus

Jos tarvitset verokorttia tai veronumerot, voit hakea niitä Länsi-Suomen verotoimistosta.

Verotoimiston yhteystiedot:

Länsi-Suomen verotoimisto, Kokkolan toimipiste

Postiosoite: PL 1002, 67101 Kokkola

Käyntiosoite: Kaarlelankatu 27, Kokkola

Verohallinnon valtakunnallinen puhelinpalvelu: 029 497 050

Lue lisää: Verotus.