Siirry sisältöön

Työ ja yrittäjyys Kokkolassa

Julkaistu05.05.2022

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Mistä työtä?

Voit etsiä työpaikkoja internetistä ja sanomalehdistä. Löydät Internetistä työpaikkasivustoja, kun kirjoitat hakukoneen tekstikenttään ”avoimet työpaikat”. Monella työpaikkasivulla on mahdollista jättää työhakemus ja ansioluettelo (CV) työnantajan luettavaksi.

Pohjanmaan TE-toimistosta (työ- ja elinkeinotoimistosta) saat apua työnhakuusi. Kaikessa asioinnissa ei tarvita ajanvarausta TE-toimistoon. Verkossa Oma asiointi -palvelussa voit mm. muuttaa työnhakutietojasi sekä tarkistaa työnhaun voimassaolon ja työttömyysturvalausuntosi.

Jos tarvitset ajanvarauksen TE-toimistoon, sovi asiasta aina suoraan TE-toimiston kanssa puhelimitse tai asioimalla. Myös ajanvarauksen muutokset tehdään suoraan TE-toimistoon.

TE-puhelinpalveluihin voi soittaa kun tarvitset tietoa TE-palveluista tai opastusta verkkopalvelujen käyttöön. Puhelinpalveluiden puhelinnumero on suomeksi 0295 025 500, ruotsiksi 0295 025 510, englanniksi 0295 020 713 ja venäjäksi 0295 020 715.

Pohjanmaan TE-toimisto palvelee sinua Kokkolassa, Kaustisella, Pietarsaaressa, Närpiössä, Kristiinankaupungissa ja Vaasassa. Voit vapaasti valita asiointipaikkasi. TE-toimiston osoite Kokkolassa on

Pitkänsillankatu 15
67100 Kokkola.

TE-palveluiden työpaikkasivustolla on tuhansia työpaikkoja eri puolilla Suomea. Löydät omassa kunnassasi avoinna olevat työpaikat, kun kirjoitat kunnan nimen hakukenttään ”Sijainti”.

Lue lisää: Mistä työtä?

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTE-palvelut

Pohjanmaan TE-toimisto

Yrityksen perustaminen

KOSEKin (Kokkolanseudun Kehitys Oy:n) toimintaan kuuluu yrityksen koko elinkaaren palvelut, alkaen aina yrityksen perustamiseen liittyvistä toimista. KOSEKin asiantuntijat auttavat muun muassa liiketoimintasuunnitelman teossa ja starttiraha-asioissa. Palvelu on maksutonta. Keski-Pohjanmaan Uusyrityskeskus FIRMAXIn toiminta jatkuu nyt osana KOSEKin palveluita.

Voit asioida KOSEKissa jatkossakin yrityksesi toimintaan liittyvissä asioissa. Tällaisia asioita voivat olla esim.

  • yrityksen rahoitus
  • työntekijöiden rekrytointi
  • yhteistyöverkostot
  • toimitilat

Lue lisää: Yrityksen perustaminen.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleUusyrityskeskus Firmaxi

Uusyrityskeskus Firmaxi

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolanseudun Kehitys Oy

Kokkolanseudun Kehitys Oy

Verotus

Jos tarvitset verokorttia tai veronumerot, voit hakea niitä Länsi-Suomen verotoimistosta.

Verotoimiston yhteystiedot:

Länsi-Suomen verotoimisto, Kokkolan toimipiste
Postiosoite: PL 1002, 67101 Kokkola
Käyntiosoite: Kaarlelankatu 27, Kokkola

Verohallinnon valtakunnallinen puhelinpalvelu: 029 497 050

Lue lisää: Verotus.

Jos jäät työttömäksi

EU- ja ETA-maiden kansalaiset voivat ilmoittautua työnhakijaksi sähköisesti TE-palvelujen verkkopalvelussa osiossa ”Oma asiointi”.

Jos et voi ilmoittautua työnhakijaksi verkossa tai olet muiden maiden kansalainen, käy TE-toimistossa.

Voit soittaa valtakunnallisiin palvelunumeroihin, kun tarvitset apua verkkopalvelujen käytössä tai tietoa TE-palveluista. Valtakunnallinen palvelunumero suomeksi 0295 025 500, ruotsiksi 0295 025 510, englanniksi 0295 020 713 ja venäjäksi 0295 020 715..

Pohjanmaan TE-toimisto palvelee sinua Kokkolassa, Kaustisilla, Pietarsaaressa, Närpiössä, Kristiinankaupungissa ja Vaasassa. Voit vapaasti valita asiointipaikkasi.

TE-toimiston osoite Kokkolassa
Pitkänsillankatu 15, 67100 Kokkola.

Lue lisää: Työttömyysturva.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTE-palvelut

Pohjanmaan TE-toimisto