Siirry sisältöön

Työ ja yrittäjyys Oulussa

Julkaistu05.06.2024
Oulussa on paljon työmahdollisuuksia eri aloilla. Avoimia työpaikkoja voit etsiä työpaikkasivustoilta. Jos haluat löytää työpaikan Oulusta tai perustaa yrityksen Oulun alueelle, saat neuvoja ja ohjausta erilaisista työllisyyspalveluista. Tällä sivulla esitellyistä palveluista saat tietoa esimerkiksi nuorten työelämästä, yrittämisestä, verotuksesta sekä siitä, mitä sinun täytyy tehdä, jos olet työtön.

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Työtä Oulusta

Voit ottaa suoraan yhteyttä työnantajiin, seurata lehti-ilmoittelua ja etsiä työpaikkoja verkossa palveluja tarjoavien toimijoiden sivuilta. Kirjoittamalla hakukoneen tekstikenttään ”avoimet työpaikat” löydät linkkejä tarjolla oleviin avoimiin työpaikkoihin. Monella työpaikkasivulla on mahdollista jättää työhakemus ja ansioluettelo (CV) työnantajan luettavaksi. TE-toimistoon avoimiksi ilmoitetut työpaikat löytyvät TE-palvelujen verkkosivuilta. Verkkosivuilta voit myös ladata Työpaikkahaku-mobiilisovelluksen, joka tuo kaikki TE-palveluun ilmoitetut avoimet työpaikat puhelimeesi.

Valtakunnallisen työllisyyden kuntakokeilun johdosta työnhakijoita palvellaan TE-toimistojen rinnalla myös kaupunkien työllisyyspalveluissa. Oulun kaupungin työllisyys- ja yrityspalveluita saa BusinessAsemalta, Hallituskatu 36. Asiakkaita palvellaan myös etänä, sähköisesti ja puhelimitse.

Oulun kaupungin työnhakija-asiakkaita ovat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat, joiden kotikunta on Oulu ja jotka

  • eivät täytä ansiopäivärahan saamisen edellytyksiä tai
  • ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Muita asiakkaita palvellaan TE-toimistossa.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto (työ- ja elinkeinotoimisto) palvelee työnhakijoita sähköisesti, puhelimitse ja kuudessa asiointipaikassa. Tarkempia tietoja TE-toimiston tarjoamista palveluista löytyy toimiston omilta verkkosivuilta.

Valtakunnallisista TE-puhelinpalveluista saat tietoa, neuvontaa ja ohjausta TE-palveluista sekä tukea verkkopalveluiden käyttöön. Palvelu on avoinna ma – pe klo 9.00 – 16.15.


Palvelu suomeksi: 0295 025 500
Palvelu ruotsiksi: 0295 025 510
Palvelu englanniksi: 0295 020 713
Palvelu venäjäksi: 0295 020 715


Oulun työ- ja elinkeinopalvelut
Uusikatu 52,
90100 Oulu

Nuorten työmahdollisuudet

Työnhaussa saat apua ja neuvoa valtakunnallisesta työ- ja elinkeinotoimistosta sekä Oulun kaupungin Byströmin nuorten tieto- ja neuvon­ta­palvelusta. 

Nuorten työpajat

Nuorten työpajoille ovat tervetulleita kaikki oululaiset 17-29 -vuotiaat työttömät nuoret ja toisen asteen opiskelijat. Työpajoilla työskennellään työvalmentajien ohjauksessa eri ammattialojen työtehtävissä. Pajalle tullessa sinulta ei vaadita alan osaamista, riittää että olet kiinnostunut oppimaan ja kokemaan uutta. Pajalla saat tarvittaessa ohjausta arjen asioihin ja elämänhallintaasi liittyen sekä tukea kouluttautumiseen ja työllistymiseen.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTyö- ja elinkeinoministeriö

Avoimia työpaikkoja

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleOulun kaupunki

Businessasema

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleOulun kaupunki

Byströmin ohjaamo

Yrityksen perustaminen

Tietoa yrityksen perustamisesta Oulun seudulle tarjoaa BusinessOulu. Uusyrityskeskus on neuvontapalvelu uusille ja vasta perustetuille yrityksille. Neuvontapalvelu on ilmainen ja toimii myös englanniksi.

Lue lisää: Yrityksen perustaminen

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleOulun seudun Uusyrityskeskus

Oulun seudun Uusyrityskeskus

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleBusinessOulu

BusinessOulu

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleOulun Yrittäjät ry

Oulun Yrittäjät ry

Verotus

Suomessa kaikista tuloista on maksettava veroa ja tarvitset verokortin. Oulun verotoimisto sijaitsee Oulun työ- ja elinkeinotoimiston kanssa samassa rakennuksessa osoitteessa:

Pohjois-Suomen verotoimisto
Uusikatu 52
90100 Oulu
Puhelinvaihde 029 512 000

Lue lisää: Verotus

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVerohallinto

Verohallinto

Jos jäät työttömäksi

Jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan, ilmoittaudu työnhakijaksi mahdollisimman pian.

Voit ilmoittautua työnhakijaksi etukäteen ennen kuin työttömyys tai lomautus alkaa, mutta tee se viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi, koska voit saada työttömyysturvaa vasta ilmoittautumispäivästä alkaen.

Voit ilmoittautua työnhakijaksi Oma asiointi -verkkopalvelussa. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai sirullista henkilökorttia tai et ole EU- tai ETA-maan tai Sveitsin kansalainen, voit ilmoittautua työnhakijaksi TE-palveluiden puhelinpalvelussa tai TE-toimiston toimipaikassa.

Työ- ja elinkeinopalvelut
Uusikatu 52
90100 Oulu

Jos olet työtön ja haet peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea, voit asioida Kelan toimistossa.

KELA
Sepänkatu 18
90100 Oulu

EU- ja ETA-maiden kansalaiset voivat ilmoittautua työnhakijoiksi sähköisesti TE-palvelujen verkkopalvelussa osiossa Asioi verkossa. Jos et voi ilmoittautua työnhakijaksi verkossa, täytä työnhakijaksi ilmoittautumislomake ja vie allekirjoitettu lomake henkilökohtaisesti TE-toimistoon Voit myös soittaa valtakunnallisiin palvelunumeroihin, kun tarvitset apua verkkopalvelujen käytössä tai tietoa TE-palveluista.

Henkilökohtaista asiointia TE-toimistossa ei enää tarvita, sillä TE-toimisto pitää sinuun yhteyttä. TE-toimistossa paikan päällä voit käydä ilman ajanvarausta, kun haluat käyttää itsepalvelupäätteitä tai jos et jostain syystä voi aloittaa työnhakua verkossa.

TE-toimisto
Uusikatu 52
90100 Oulu

Lue lisää:Jos jäät työttömäksi

Eläke

Kela maksaa kansaneläkettä, takuueläkettä sekä perhe-eläkkeitä Suomessa asuville henkilöille. Työntekijöiden pääasiallinen eläkelähde on työeläke, jota maksavat työeläkelaitokset.

Jos työeläke jää pieneksi kansaneläke voi täydentää sitä. Työeläkettä maksavat työeläkelaitokset.

Tietoa eläkkeestä ja eläkkeen hakemisesta löydät InfoFinlandin sivulta Eläke.

Muista, että monia Kelan etuuksia voit hakea myös Internetissä.

KELA
Sepänkatu 18
90100 Oulu

Lue lisää: Eläke