Siirry sisältöön

Työterveyshuolto

Julkaistu28.11.2022
Suomen lain mukaan työnantajan täytyy tarjota kaikille työntekijöilleen työterveyshuolto. Työterveyshuollon tarkoitus on ehkäistä työhön liittyviä sairauksia ja tapaturmia, edistää työympäristön turvallisuutta ja ylläpitää työntekijöiden terveyttä läpi koko työuran.

Työterveyshuolto kuuluu kaikille

Ennaltaehkäisevän terveydenhuollon lisäksi työnantaja voi myös järjestää työntekijöilleen sairaanhoitopalveluita. Työterveyshuollossa on mahdollista saada terveydenhoitajan, työterveyslääkärin ja työterveyspsykologin palveluita. Usein siellä toimii myös fysioterapeutteja. Erikoislääkärin palvelut eivät yleensä sisälly työterveyshuoltoon. Työnantajan täytyy kertoa sinulle, mitä palveluja ja millaista tukea voit saada työterveyshuollosta.

Oikeus työterveyspalveluihin ei koske työntekijän perhettä.

Työterveyshuollon tavoitteena on edistää terveyttä ja työkykyä ja yhteistyötä työpaikoilla.

Työterveyshuollon henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus. He eivät kerro asioitasi työnantajallesi, jos et ole antanut siihen lupaa. Työterveyshuolto voi kuitenkin antaa työnantajallesi arvion siitä, voitko terveytesi puolesta jatkaa työntekoa.

Kela korvaa työnantajalle ja yrittäjälle osan työterveyshuollon kustannuksista, jos ne ovat tarpeellisia ja kohtuullisia.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTyösuojeluhallinto

Tietoa työterveyshuollosta

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSosiaali- ja terveysministeriö

Työterveyshuolto