Siirry sisältöön

Vapaa-aika Vaasassa

Julkaistu19.06.2024

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Tällä sivulla on tietoa palveluista Vaasassa. Muuta tärkeää tietoa aiheesta löydät sivulta Vapaa-aika

Vaasassa on paljon erilaisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Tekemistä löytyy varmasti koko perheelle. Visit Vaasa tarjoaa matkailuneuvontaa Vaasan alueella. Tapahtumakalenterista löydät tietoa Vaasan ajankohtaisista kulttuuri- ja liikuntatapahtumista.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVaasan kaupunki

Vapaa-aika Vaasassa

Kirjasto

Vaasassa on pääkirjaston lisäksi useita kirjaston palvelupisteitä sekä kirjastoauto Rölli. Hae kirjastosta oma kirjastokortti esimerkiksi henkilökortin, passin tai ajokortin kanssa. Kirjastokortilla voit lainata kirjoja, musiikkia, elokuvia, liikuntavälineitä ja kaikkea muuta materiaalia.

Kirjastossa on myös opiskeluun tarkoitettuja paikkoja ja maksuton langaton verkko (WiFi). Kirjasto järjestää jatkuvasti monenlaisia tapahtumia ja erilaisia lukupiirejä joihin voit liittyä mukaan.

Liikunta

Vaasassa voi harrastaa monenlaista liikuntaa. Vaasassa on uimahalli, erikokoisia sisäliikuntatiloja ja lukemattomia ulkoliikuntapaikkoja. Liikuntaryhmiä löytyy lapsista senioreihin. Lisätietoa löytyy Vaasan kaupungin sivuilta.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVaasan kaupunki

Liikunta ja ulkoilu

Luonnossa liikkuminen

Vaasassa luonto on aina lähellä, joten luonnossa liikkuminen on vaivatonta. Rannat ja viheralueet ovat helppoja paikkoja harrastaa liikuntaa lähiluonnossa. Vaasan keskustasta pääset muutamassa minuutissa kävellen merenrantaan. Vaasassa on yhdeksän uimarantaa. Vaasasta löytyy myös paljon erilaisia luontokohteita joissa voi retkeillä ja harrastaa luontoliikuntaa.

Ainutlaatuinen Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luonnonperintökohde kansainvälisellä Unescon maailmanperintölistalla. Voit tutustua alueeseen autolla, veneellä, pyöräillen, meloen, patikoiden tai hyppäämällä kesällä maailmanperintöristeilyn kyytiin.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVaasan Kaupunki

Retkeilykohteet

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVaasan Kaupunki

Uimarannat

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVaasan Kaupunki

Merenkurkun saaristo

Teatterit ja elokuvat

Vaasassa toimii kaupunginteatteri ja ruotsinkielinen Wasa Teater, ylioppilasteatteri Ramppi, sekä joitakin lapsille tarkoitettuja teattereita ja harrastajateattereita. Näistä löytyy lisätietoa Vaasan kaupungin sivuilta:

Vaasassa on yksi elokuvateatteri, BioRex Vaasa, sen ohjelmasta ja näytöksistä saa lisää tietoa sivulta:

BioRexin lisäksi Vaasassa on nostalginen elokuvateatteri Ritz, joka toimii nykyään kulttuurinäyttämönä ja elokuvateatterina. Ritzissä järjestetään laajasti erilaisia tapahtumia elokuvanäytösten lisäksi. Vapaaehtoiset Skafferiet ry yhdistyksestä pyörittävät Ritziä, ja uusia vapaaehtoistyöntekijöitä tarvitaan myös jatkuvasti.

Museot

Vaasassa on useita museoita ja taidegallerioita. Niitä löytyy ihan keskustasta ja sen tuntumasta, sekä hieman kauempaa.

Lasten ja nuorten harrastukset

Toimintaa ja tekemistä lapsille, nuorille ja perheille voi etsiä Vaasan kaupungin sivuilta tai Reimarista.

Vaasassa on myös juniorijoukkueita monissa urheilulajeissa.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVaasan Kaupunki

Nuorille

Lue lisää: Lasten ja nuorten harrastukset

Yhdistykset

Pohjanmaan Yhdistykset ry:llä on kahdeksankymmentä jäsenyhdistystä. Yhdistyksiä löytyy potilasyhdistyksistä kulttuuriyhdistyksiin.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolellePohjanmaan Yhdistykset ry

Jäsenyhdistykset

Lue lisää: yhdistykset