Siirry sisältöön

Koulutus Kalajoella

Julkaistu11.04.2022

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Varhaiskasvatus

Kalajoella on sekä kunnallisia että yksityisiä varhaiskasvatuspaikkoja. Voit valita alle kouluikäisen lapsen varhaiskasvatuksen järjestämiseksi joko kotihoidon tuen, kunnallisen päivähoitopaikan (päiväkodit, perhepäivähoito, ryhmäperhepäivähoito) tai yksityisen päivähoidon (palveluseteli tai yksityisen hoidon tuki). Maksut määräytyvät tulojen mukaan.

Hae varhaiskasvatukseen kirjallisesti 4 kuukautta ennen hoidon tarvetta. Mikäli hoidon tarve aiheutuu äkillisestä työllistymisestä, koulutus- tai opiskelupaikan saamisesta, hae hoitopaikkaa välittömästi. Järjestelyaika äkillisessä tilanteessa on kaksi viikkoa.

Hakemus tehdään sähköisesti

Lue lisää varhaiskasvatuksesta: Varhaiskasvatus Kalajoella

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKalajoen kaupunki

Päivähoito

Esiopetus

Esiopetus aloitetaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna, pääsääntöisesti siis kuusivuotiaana. Osallistuminen on vapaaehtoista. Esiopetus järjestetään koulujen ja päiväkotien yhteydessä.

Esiopetukseen pitää ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautumisohjeet löytyy Kalajoen kaupungin internetsivuilta. Ilmoittautumisaika on tammikuussa ja esiopetus alkaa elokuussa.

Lue lisää esiopetuksesta: Esiopetus Kalajoella

Lue lisää: Esiopetus.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKalajoen kaupunki

Esiopetus

Perusopetus

Kalajoella on 4 peruskoulua. Peruskouluun täytyy ilmoittautua vuoden alussa. Kaupungin verkkosivuilla on Kalajoen koulujen yhteystiedot sekä lisätietoa ilmoittautumisesta.

Lisätietoja Kalajoen perusopetuksesta: Perusopetus Kalajoella

Lue lisää: Perusopetus.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKalajoen kaupunki

Perusopetus

Oman äidinkielen opetus maahanmuuttajille

Oppilaalle voidaan järjestää oman äidinkielen opetusta tarpeen mukaan.

Voit kysyä oman äidinkielen opetuksesta Kalajoen opetuspalveluilta.

Yhteystiedot: Kalajoen opetuspalvelut

Ammatillinen koulutus

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU järjestää alueella toisen asteen monialaista ammatillista koulutusta, johon kuuluu seitsemän oppilaitosta. Koulutuskuntayhtymän ammattiopistoissa annetaan perus- ja aikuiskoulutusta seitsemällä eri koulutusalalla.

Kalajoella toimii Kalajoen ammattiopisto, jossa voi opiskella esimerkiksi metalli-, puu-, rakennus-, sisustusrakennus-, vaatetus- tai matkailualan osaajaksi.

Voit hakea opiskelupaikkaa yhteishaussa sähköisellä lomakkeella.

Kalajoen ammattiopisto
Opintie 2, 85100 Kalajoki
Puhelin: 040 3120 400

Lue lisää: Ammatillinen koulutus.

Lukio

Kalajoen lukiossa on laaja kurssitarjonta, jossa erikoisuuksina mm. kuvataidelinja, aamuharjoitukset ja International Studies.

Lukio antaa yleissivistävää koulutusta. Lukioon haetaan yhteishaussa. Lukio-opiskelijoiden valinta perustuu aikaisempaan koulumenestykseen. Jos sinulla on ulkomainen todistus, hae lukiopaikkaa yhteishaun aikana suoraan siitä lukiosta, jossa haluat opiskella. Lukion voi myös suorittaa yksityisoppilaana tenttimällä. Lukiokoulutuksessa vieraskielisten opiskelijoiden opetukseen voidaan hakea erillistä valtionavustusta.

Lisätietoa Kalajoen lukion toiminnasta saa verkkosivuilta.

Lue lisää: Lukio.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKalajoen kaupunki

Kalajoen lukio

Nuoret ilman opiskelupaikkaa

Jos olet alle 29-vuotias eikä sinulla ole opiskelupaikkaa tai työpaikkaa, voit saada apua nuorten aktivointipalvelu Jelppiverkosta.

Etsivä nuorisotyöntekijä kartoittaa nuoren elämäntilannetta yhdessä nuoren kanssa, motivoiden nuorta mukaan toimintaan. Nuorisotyöntekijä tarjoaa ohjausta, tukea ja neuvontaa sekä pyrkii ohjaamaan oikeiden palveluiden piiriin. Etsivä nuorisotyöntekijä on tavattavissa tarpeen mukaan mm. oppilaitoksissa. Tarvittaessa nuorelle voidaan tarjota myös yksilövalmentajan palveluita.

Etsivä nuorisotyö ja yksilövalmennus ovat Kalajoella osa Kalajoki Akatemian toimintaa. Kalajoen toiminta kuuluu alueelliseen Jelppiverkkoon. Jelppiverkko tarjoaa yksilöllistä ja suunnitelmallista palvelua, joka on nuorelle maksutonta ja täysin vapaa-ehtoisuuteen perustuvaa.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleJelppiverkko

Nuorten aktivointipalvelu

Korkeakoulutus

Ammattikorkeakoulutusta alueella järjestää Centria-ammattikorkeakoulu Ylivieskassa ja Oulun ammattikorkeakoulu Oulaisissa. Ylivieskan yksikössä voi opiskella tekniikkaa, sosiaalialaa, humanistista ja kasvatusalaa, matkailua ja liiketaloutta. Oulaisten yksikössä voi opiskella terveysalaa. Hae opiskelupaikkaan sähköisellä hakemuksella valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa.

Centria-ammattikorkeakoulu
Vierimaantie 7, 84100 Ylivieska
Puhelin: (08) 499 2500

Oulun ammattikorkeakoulu
Oulaisten kampus / Terveysalan Oulaisten alueyksikkö
Kuntotie 2, 86300 Oulainen
Puhelin: 010 272 1046

Lue lisää: Ammattikorkeakoulut.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleCentria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleOulun ammattikorkeakoulu

Oulaisten kampus / terveysalan alueyksikkö

Muita opiskelumahdollisuuksia

Kalajoen kansalaisopisto tarjoaa erilaisia opintopiirejä ja kursseja. Opisto järjestää maahanmuuttajille suomen kielen ja kulttuurin kursseja.

Kalajoen kansalaisopisto (Kalajoen alue)
Kalajoentie 24, 85100 Kalajoki
Puhelin: 044 469 1297

Kalajoen Kristillinen Opisto antaa alueella ammatillista koulutusta, ammatilliseen koulutukseen valmentavaa koulutusta sekä yleissivistävää koulutusta. Oppilaitos tarjoaa lisäksi paljon lyhytkursseja eri aloilta.

Kalajoen Kristillinen Opisto
Kasarmintie 2, 85100 Kalajoki
Puhelin: (08) 463 9200

Lisätietoja opistojen verkkosivuilta.

Lue lisää: Opiskelu harrastuksena.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKalajoen Kristillinen opisto

Kalajoen Kristillinen opisto