Siirry sisältöön

Suomen ja ruotsin kieli Espoossa

Julkaistu21.05.2024
Espoossa voit opiskella suomen ja ruotsin kieltä useissa paikoissa. Lisäksi kaikille avoimia suomen kielen keskustelukerhoja järjestetään esimerkiksi kirjastoissa.

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Kielikurssit

Finnishcourses.fi -palvelun avulla voit etsiä itsellesi sopivan suomen kielen kurssin Helsingistä, Vantaalta, Espoosta tai Kauniaisista. Espoossa suomen ja ruotsin kielikursseja järjestävät esimerkiksi Omnia, Espoon työväenopisto, Aalto yliopiston avoin yliopisto, Espoon aikuislukio, Luksia ja Axxell.

Jos tarvitset apua sopivan suomen tai ruotsin kielen kurssin löytämisessä, ota yhtyettä Omnian uraohjaukseen. Palvelua tarjotaan suomen ja englannin kielellä. Voit osallistua myös oman tulkin kanssa.

puh. 092 319 8360
sähköposti: info@omnia.fi (Link opens default mail program)

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleOmnia

Uraohjaus

Keskustele suomeksi

Espoon kirjastoissa järjestetään kielikahviloita, joissa harjoitellaan puhumaan suomea. Kielikahviloissa keskustellaan suomeksi, joten on hyvä, jos osaat jo vähän suomea. Kielikahvilat ovat ilmaisia. Kielikahvilat: Entressen kirjasto, Ison Omenan kirjasto, Lippulaivan kirjasto, Sellon kirjasto ja Tapiolan kirjasto.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleHelmet-kirjastot

Kielikahvilat

Kansainvälisessä kohtaamispaikka Trapesassa voit osallistua suomen kielen keskustelu- ja oppimisryhmään. Ryhmä on kaikille avoin ja maksuton.

Osoite: Kirkkojärventie 1, Asemasilta, Espoon keskus.

Luetaan yhdessä

Espoossa on myös useita Luetaan yhdessä -ryhmiä, joista osa on tarkoitettu vain naisille.

Kivenkolon asukastila

Suomen kieltä voi harjoitella myös Kivenkolon asukastilassa. Kivenkolo sijaitsee Espoonlahdessa. Siellä järjestetään erilaista vapaa-ajan toimintaa.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleLänsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Kivenkolo asukastila

Jos olet työ- ja elinkeinotoimiston asiakas, voit kysyä suomen ja ruotsin kielen kursseista suoraan työ- ja elinkeinotoimistosta.

Lue lisää: Suomen kielen opiskelu

Ruotsin kieli Suomessa

Yleinen kielitutkinto

Espoossa voi suorittaa yleisen kielitutkinnon suomen tai ruotsin kielessä. Espoossa kielitutkintoja järjestävät Axxell, Luksia ja Omnia.

Opetushallituksen verkkosivuilla on kielitutkintojen hakukone. Hakukoneella voit tarkistaa, missä paikoissa ja milloin voit suorittaa tutkinnon.

Lue lisää: Virallinen todistus kielitaidosta

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleFinnishcourses.fi

YKI-kurssit