Siirry sisältöön

Verokortti

Julkaistu02.04.2024
Tarvitset verokortin, jos saat palkkaa tai muita tuloja Suomessa. Verokorttiin on merkitty veroprosentti. Siitä työnantaja tietää, paljonko palkasta täytyy ottaa veroa. Veroprosentin suuruus riippuu tulojesi suuruudesta.

Jos olet vasta muuttanut Suomeen, saat verokortin verotoimistosta. Arvioi verokorttia varten, miten paljon tuloja saat koko vuoden aikana. Tarvitset myös suomalaisen henkilötunnuksen. Saat henkilötunnuksen, kun rekisteröidyt asukkaaksi Digi- ja väestötietovirastossa. Voit saada henkilötunnuksen myös verotoimistosta.

Lue lisää sivulta Asukkaaksi rekisteröityminen.

Kun asut vakituisesti Suomessa, Verohallinto lähettää sinulle uuden verokortin joka vuosi joulu-tammikuussa. Verohallinto laskee sinulle veroprosentin sillä perusteella, paljonko olet saanut tuloja edellisenä vuonna. Näytä verokorttisi tai kopio siitä työnantajalle. Sinun ei tarvitse antaa verokorttia työnantajalle. Jos et esitä verokorttia työnantajallesi, työnantaja perii palkastasi 60 % veroa. Sähköinen verokortti on internetissä OmaVero-palvelussa. Lisäksi voit saada paperisen verokortin kotiisi.

Jos tulosi muuttuvat vuoden aikana, tilaa uusi verokortti. Saat uuden verokortin:

 • Verohallinnon OmaVero-verkkopalvelusta
 • Verohallinnon puhelinpalvelusta
  • suomi 029 497 000
  • ruotsi 029 497 001
  • englanti 029 497 050

Voit myös käydä verotoimistossa.

Kun haet uutta verokorttia, tarvitset seuraavat tiedot:

 • arvio koko vuoden tuloista
 • vuoden alun tulot ja verot
 • tiedot mahdollisista vähennyksistä

Jos maksat liikaa veroja, saat veronpalautusta. Jos maksat liian vähän veroja, joudut maksamaan jäännösveroa.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVerohallinto

Verokortti

Jos sinulla on useita työnantajia

Kaikille palkkatuloille on vain yksi verokortti. Voit esittää saman verokortin useille työnantajille. Verokortissa on yksi tuloraja koko vuoden tuloille. Seuraa tulojen kertymistä vuoden aikana erityisesti silloin, jos sinulla on useita työnantajia tai toimeksiantajia. Jos verokortin tuloraja ei riitä, hae uutta verokorttia OmaVerossa.

Veronumero

Tarvitset veronumeron, jos työskentelet Suomessa rakennustyömaalla tai telakalla. Veronumeron avulla seurataan, että kaikki työntekijät ovat Verohallinnon rekisterissä. Veronumeron pitää näkyä kuvallisessa tunnisteessa, jonka saat työnantajaltasi. Et saa työskennellä rakennustyömaalla tai telakalla ilman tunnistetta.

Saat veronumeron verotoimistosta samalla kun haet verokortin.

Jos sinulla on jo suomalainen henkilötunnus ja verokortti, löydät veronumeron omasta verokortistasi.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVerohallinto

Veronumero