Gå till innehållet

Om tjänsten

InfoFinland är en mångsidig webbplats som sammanställer viktig information för personer som planerar att flytta till Finland eller som redan bor här. Webbplatsen betjänar även myndigheter i deras flerspråkiga informationsverksamhet.

I InfoFinland hittar användaren pålitlig information på sitt eget språk om flytten till Finland, arbete, studier, boende, utbildning, hälsa, familj och fritid. Mer information finns på InfoFinlands sida Innehållsproduktion.

InfoFinlands webbplats är responsiv. Sidorna är enkla att använda med olika enheter, till exempel smarttelefonen eller surfplattan.

Användningen av webbplatsen följs med hjälp av cookies. Läs mer på sidan Dataskydd.

Bilderna på webbplatsen InfoFinland får inte användas utan tillstånd.

Språken i InfoFinland

Tjänsten finns på finska, svenska, engelska, ryska, estniska, ukrainska, franska, spanska, turkiska, kinesiska, persiska och arabiska. De olika språkversionerna är identiska. Översättningarna i tjänsten görs av en översättningsbyrå. Mer information finns på InfoFinlands sida Översättningar

Dessutom innehåller InfoFinland länkar till material som publicerats på andra språk.

Information om lokala tjänster

I InfoFinland finns information om tjänsterna i många kommuner. Länkarna till kommunsidorna finns i webbplatsmenyn och på sidan Städer.

Mer information om InfoFinlands samarbetskommuner.

Sidunderhåll

Webbplatsen InfoFinland upprätthålls av Helsingfors stad. InfoFinland-redaktionen ansvarar för uppdateringen av de nationella sidorna och informationen om Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. De övriga samarbetskommunernas egna redaktioner upprätthåller sina egna kommunsidor.

Innehållen i InfoFinland uppdateras kontinuerligt och vi försöker hålla informationen uppdaterad. Helsingfors stad åtar sig inget ansvar om det till exempel på grund av tekniska skäl finns felaktig information på webbplatsen eller trasiga länkar till externa webbplatser.

Kurssökningen för kurser i finska och svenska, Finnishcourses.fi, är en del av InfoFinland.

InfoFinland finansieras av staten och samarbetskommunerna. Du hittar mer information på sidan Finansiärer.

InfoFinlands chefredaktör och ansvariga redaktör är Eija Kyllönen-Saarnio.

Historia

Webbtjänsten InfoFinland hette tidigare Infobanken. Namnet ändrades i november 2018.

Webbtjänsten Infopankki.fi publicerades vid Helsingfors kulturcentral 2003 som ett samarbete mellan Internationella kulturcentret Caisa och Helsingfors stadsbibliotek.

Länken tar dig utanför tjänstenHelsingfors kulturcentral

https://www.caisa.fi/sv/om-oss

Idag drivs InfoFinland vid Helsingfors stadskanslis kommunikationsavdelning.