Siirry sisältöön

Vapaa-aika Siikajoella

Julkaistu19.12.2022

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Ruukin kansalaisopistossa järjestetään paljon kursseja eri ikäpolville kaikilla kylillä. Opistossa voi harrastaa monenlaista liikuntaa, kädentaitoja, kieliä, musiikkia (esim. pianonsoittoa, kitaransoittoa, kuorolaulua) ja paljon muuta. Opinto-ohjelma löytyy kansalaisopiston internet-sivuilta.

Siikajoen kulttuuritoimi järjestää konsertteja, juhlia, erilaisia tapahtumia, näytelmäesityksiä ja näyttelyitä. Lisäksi olemme yhteistyössä lukuisten tapahtumien järjestelyissä esimerkiksi seurakunnan ja eri yhdistysten kanssa. Tapahtumat ilmoitetaan paikallisissa lehdissä sekä kunnan internet-sivuilla ja Siikasanomat-kuntatiedotteessa. Lisätietoja saat kunnan kulttuurisihteeriltä sekä kunnan internet-sivuilta.

Siikajoen kulttuurisihteeri

Puhelin: 040 315 6230

Siikajoen alueella on yksi kotiseutumuseo Paavolassa sekä kunnassa on vanhoja, historiallisia sodanaikaisia taistelupaikkoja. Kulttuuriin liittyvistä asioista löytyy lisätietoja kunnan internet-sivuilta.

Lue lisää: Vapaa-aika.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSiikajoen kansalaisopisto

Siikajoen kansalaisopisto

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSiikajoen kunta

Siikajoen kunta

Kirjasto

Siikajoella voit käydä kirjastossa Ruukissa, Revonlahdella, Paavolassa, Siikajoenkylällä ja Luohualla. Voit lainata niissä kirjoja, lehtiä, musiikkia ja elokuvia. Kaikissa toimipisteissä on mahdollisuus käyttää tietokonetta. Siikajoen kirjasto on yksi OUTI-kirjastoista, joiden hyllyssä olevasta aineistosta voit tehdä seutuvarauksia. Lisää tietoa saat kunnan sivuilta.

Lue lisää: Kirjastot

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSiikajoen kunta

Kirjasto

Teatteri ja elokuva

Siikajoella toimii Ruukin Näyttämöyhdistys. Esityksiä on kesäisin. Lisätietoja Ruukin Näyttämöyhdistyksen facebook-sivuilta.

Lue lisää: Teatteri ja elokuva.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleRuukin Näyttämöyhdistys

Näyttämöyhdistyksen Facebook-sivut

Museot

Siikajoella on Paavolan Kotiseutumuseo. Museo on auki kesäsunnuntaisin ja sopimuksen mukaan. Paavolan kotiseutumuseo on Paavolan kylä- ja kotiseutuyhdistyksen ylläpitämä museo, joka toimii entisen lainamakasiinin tiloissa.

Lue lisää: Museot.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolellePaavolan kotiseutumuseo

Kotiseutumuseon Facebook-sivut

Liikunta

Siikajoella on paljon liikuntamahdollisuuksia. Siikajoella on useita liikuntasaleja, joissa voit harrastaa sisäliikuntaa. Kunnan jokaiselta kylällä on myös pallokenttä, jossa talvisin on jääkenttä tai kaukalo. Hiihtoladut löytyvät myös jokaiselta kylältä. Tenniskenttiä on viisi ja frisbeegolfratoja kolme ja lisäksi on golfkenttä. Siikajoella on neljä kuntosalia. Myös moottoriurheilua voi harrastaa Ruukin karting radalla. Lisätietoja radasta löydät Ruukin FK-kerhon sivuilta.

Lue lisää: Liikunta.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSiikajoen kunta

Liikunta

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleRuukin FK-kerho

Ruukin FK-kerho

Luonnossa liikkuminen

Siikajoella on paljon ulkoilumahdollisuuksia. Kunta omistaa Hietamaan, Tönkyräkankaan ja Kirkkokukkulan ulkoilualueet. Kunnan alueella on perinteiset hiekkakankaat, joissa voi harrastaa marjastusta, sienestystä ja metsästystä. Metsästykseen tarvitaan lupa.

Lue lisää: Luonnossa liikkuminen.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleMetsähallitus

Jokamiehenoikeudet

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSiikajoen kunta

Liikuntapaikat

Lasten ja nuorten harrastukset

Lapsille ja nuorille on avoin nuorisotila kolmella kylällä. Nuorisotila on paikka, jossa nuoret saavat viettää vapaa-aikaansa. Nuoret saavat myöskin vaikuttaa siihen, minkälaista toimintaa nuorisotiloissa järjestetään. Nuorisotiloilla on aina paikalla aikuinen. Yhdellä nuorisotilalla on myös nuorisotiedotuspiste, josta saa tietoa itse hakemalla tai nuoriso-ohjaajan avustuksella.

Nuorisotiloilla pidetään erilaisia ryhmiä, (kuten tyttöryhmä sekä nuorten äitien vertaistukiryhmä) ja teemailtoja (kuten rasisminvastaisuus, naisten- ja äijien illat).

Järjestämme erilaisia tapahtumia ja matkoja lapsille ja nuorille (esim. koko perheen puuhapäivät, discot, bändi-illat, reissut eläintarhaan ja shoppailemaan ym).

Siikajoella toimii myös vaikuttajanuoret sekä aloitekanava vaikuttamisen verkkopalvelu.

Lapset ja nuoret voivat harrastaa musiikkia Raahen musiikkiopistossa ja Oulun konservatoriossa.

Lue lisää: Lasten ja nuorten harrastukset.

Ikäihmisten harrastukset

Ikäihmisille on Siikajoella paljon mahdollisuuksia harrastaa. Kansalaisopistossa voi harrastaa esimerkiksi taidetta, käsityötä, liikuntaa ja kieliä. Siikajoen kunta järjestää monenlaista kulttuuritoimintaa. Kunnassa on myös paljon liikuntapaikkoja. Eläkeläisyhdistykset järjestävät toimintaa eläkeläisille.

Lisätietoja saat Siikajoen kunnan sivuilta.

Lue lisää: Ikäihmisten harrastukset.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSiikajoen kunta

Vapaa-aika ja kulttuuri

Yhdistykset

Siikajoella toimii paljon erilaisia yhdistyksiä, esimerkiksi kulttuuriyhdistyksiä ja liikuntajärjestöjä. Lisätietoja saat kunnan sivuilta.

Lue lisää: Yhdistykset.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSiikajoen kunta

Yhdistykset