Siirry sisältöön

Koulutus Siikajoella

Julkaistu19.12.2022

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Päivähoito

Siikajoen kunnassa on neljä päiväkotia: Siikajoenkylällä Tuulenpesä, Revonlahdella Repola, Ruukissa Satumetsä ja Paavolassa Leppis. Lisäksi Siikajoella on perhepäivähoitajia.

Hae lapselle hoitopaikkaa vähintään 4 kuukautta ennen hoidon alkua. Voit tulostaa hakemuslomakkeen kunnan sivuilta tai hakea sen päiväkodista tai päivähoitotoimistosta. Palauta hakemus päivähoitotoimistoon. Lisää tietoa saat Siikajoen kunnan internetsivuilta.

Päivähoitotoimisto

Siikasavontie 1 A, 92400 Ruukki

Puhelin: 040 3156 301

Lue lisää: Päivähoito.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSiikajoen kunta

Päivähoito

Esiopetus

Esiopetus on tarkoitettu 6-vuotiaille lapsille. Esiopetuksen tavoitteena on valmistaa lasta opiskeluun peruskouluissa.

Esiopetusta järjestetään kunnan kaikilla kouluilla. Esikouluun ilmoittaudutaan toukokuussa. Täytä ilmoittautumislomake. Lomakkeita saa Siikajoen kunnan koulutoimistosta.

Siikajoen koulutoimisto

Siikasavontie 1, 92400 Ruukki

Puhelin: 040 3156 299

Esiopetus alkaa elokuussa. Jos lapsi tarvitsee hoitoa aamulla ennen koulua tai iltapäivällä koulun jälkeen, voi hän osallistua aamu- ja iltapäivätoimintaan. Toimintaa järjestetään, mikäli ryhmään tulee vähintään viisi lasta. Jos haluat ilmoittaa lapsesi aamu- ja iltapäivätoimintaan, täytä hakulomake joko koululla tai kunnan verkkosivuilla. Palauta se koulun kansliaan tai kunnanviraston koulutoimistoon.

Lisätietoja saat Siikajoen kunnan verkkosivuilta. Lasten hoitoon ja esiopetukseen liittyvissä asioissa voit ottaa myös yhteyttä päiväkotien johtajiin, varhaiskasvatusjohtajaan tai sivistystoimenjohtajaan. Yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivuilta.

Lue lisää: Esiopetus.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSiikajoen kunta

Esiopetus

Perusopetus

Siikajoen kunnassa on kuusi koulua:

  • Gumeruksen koulu
  • Luohuan koulu
  • Paavolan koulu
  • Revonlahden koulu
  • Ruukin koulu

Näissä kouluissa annetaan perusopetusta. Peruskouluun täytyy ilmoittautua vuoden alussa. Kunnan verkkosivuilta löytyy koulujen yhteystiedot ja lisätietoa ilmoittautumisesta. Jos sinulla on kysyttävää perusopetuksesta, voit ottaa myös yhteyttä koulutoimistoon kunnanvirastolle.

Koulutoimisto

Siikasavontie 1 A, 92400 Ruukki

Puhelin: 040 3156 299

Tietoa maahanmuuttajien peruskouluun valmistavasta opetuksesta saat kunnan koulutoimistosta.

Lue lisää: Perusopetus.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSiikajoen kunta

Perusopetus

Oman äidinkielen opetus maahanmuuttajille

Ruukin koulussa järjestetään oman äidinkielen opetusta, jos ryhmässä on vähintään kolme oppilasta.

Ammatillinen koulutus

Ammatillista koulutusta tarjoavat Raahen koulutuskuntayhtymän oppilaitokset sekä Raahen Porvari- ja Kauppakoulu. Raahen koulutuskuntayhtymään kuuluvat Raahen ammattiopisto, Lybeckerin opisto sekä Ruukin maaseutuopisto, joka sijaitsee Siikajoella.

Raahen ammattiopistossa voi opiskella sähkö-, metalli- auto-, talotekniikka-, rakennus-, ravintola-, laboratorio-, ja kauneudenhoito aloilla. Lisäksi Raahen ammattiopistossa on tarjolla valma- koulutus, esim. koulutusalaansa vielä hakeville sekä maahanmuuttajille.

Lybeckerin opisto on alallaan maamme vanhin suomenkielinen oppilaitos. Lybeckerin opetusalat ovat: kuva- ja mediataide, graafinen suunnittelu, mediatuotanto, animaatio- ja pelituotanto, sisustus- ja kalustesuunnittelu sekä sisärakentaminen.

Kaikissa Raahen koulutuskuntayhtymän opistoissa on mahdollisuus suorittaa tutkintoja sekä nuorten, että aikuisten koulutuksena, oppilaitos tai oppisopimusmuotoisesti. Lisäksi aikuisille tarjolla on ammatti ja erikoisammattitutkintoja esimerkiksi puhdistuspalvelu-, rakennus-, kiinteistöhuolto-, metalli-, luonnonvara-, kuljetus-, tietotekniikka-, liiketalous- sekä sosiaali-, terveys- ja liikunta-aloille. Raahen koulutuskuntayhtymän alla toimii myös Raahen osaamiskeskus Oy, joka järjestää mm. työvoimakoulutusta sekä muuta työelämälähtöistä täydennyskoulutusta.

Raahen Porvari- ja Kauppakoulussa opiskellaan kaupallisen alan perustutkintoja. Oppilaitos, tarjoaa monipuolista ja käytännönläheistä koulutusta liiketalouden perustutkintoon (merkonomi), tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon (datanomi) sekä lukuisiin ammatillisiin näyttötutkintoihin nuorille ja aikuisille.

Lisätietoja löytyy Raahen kaupungin opetustoimen sivuilta.

Lue lisää: Ammatillinen koulutus.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleRuukin maaseutuopisto

Ruukin maaseutuopisto

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleRaahen ammattiopisto

Raahen ammattiopisto

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleLybeckerin käsi- ja taideteollisuusopisto

Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusopisto

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleRaahen Porvari- ja Kauppakoulu

Raahen Porvari- ja Kauppakoulu

Lukio

Siikajoella on yksi lukio, jossa on monipuolista opetusta. Opetuskieli on suomi.

Siikajoen lukiossa on tarjolla myös Ruukin maaseutuopiston hevoskursseja.

Kaukaa tulevat opiskelijat voivat asua oppilasasunnoissa. Oppilasasuntoja on saatavilla joko kunnan omistamista asunnoista tai Ruukin maaseutuopistolta.

Lue lisää: Lukio.

Nuoret ilman opiskelupaikkaa

Etsivä nuorisotyöntekijä neuvoo ja ohjaa nuoria, joilla ei ole opiskelupaikkaa. Yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivuilta.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSiikajoen kunta

Etsivä nuorisotyö

Korkeakoulutus

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Raahen toimipaikka tarjoaa koulutuspalveluja eri asiakasryhmille. Pääosa opetuksesta on avointa yliopisto-opetusta, joka on avointa kaikille. Näitä opintoja suorittaneet voivat hakea tutkintoon johtaviin opintoihin normaalissa yhteishaussa tai tiedekuntien erillisvalinnan kautta suoritettuaan vaadittavan määrän avoimia yliopisto-opintoja.

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Raahen toimipaikka tarjoaa myös ammatillista täydennyskoulutusta, josta osa on tilauskoulutusta. lisäksi järjestetään esimerkiksi ikääntyvien yliopistotoimintaa ja maksullisia yleisötapahtumia.

Lisätietoja Raahen toimipaikasta ja sen tarjonnasta löytyy kesäyliopiston internet-sivuilta.

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto Raahen toimipaikka, käyntiosoite:

Merikatu 2, 92100 Raahe

Avoinna: ti-to klo 9-15, muulloin sopimuksen mukaan

Puhelin: 044 021 0122 tai 040 548 0558

sähköposti: kesayo(at)raahe.fi

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) koulutusyksiköt sijaitsevat Oulussa ja Oulaisissa, jotka sijaitsevat noin 70 kilometrin päässä Raahesta. Oamk kouluttaa elinkeinoelämän ja julkisen sektorin vaativiin tehtäviin ammattilaisia, joiden osaaminen vastaa alueen työelämän tarpeita ja sen kehittämistä. Erityisesti Oamkin tekniikan alan koulutuksella on pitkät perinteet Raahessa ja Oamk on laajasti tunnettu kouluttaja alueella. Oamk tarjoaa tutkintoon johtavan koulutuksen lisäksi mm. avoimen ammattikorkeakoulun opetusta, täydennyskoulutusta sekä opettajan pedagogiset opinnot. Koulutuksissa hyödynnetään monipuolisesti erilaisia opetusmenetelmiä. Lisätietoja löytyy Oulun ammattikorkeakoulun internet-sivuilta.

Lähin yliopisto on Oulussa. Oulun yliopisto tarjoaa monenlaisia opiskeluvaihtoehtoja. Perus- ja jatkotutkintoon tähtäävät koulutukset sekä eri maisteriohjelmat tuottavat työelämässä arvostetun yliopistotutkinnon. Lisäksi osaamisen päivittämiseen tarjoutuu lukuisia mahdollisuuksia mm. avoimen yliopiston koulutustarjonnan, täydennyskoulutuksen ja tiedekuntien täydentävien opintokokonaisuuksien kautta. Lisätietoa löytyy Oulun yliopiston internet-sivuilta.

Lue lisää: Ammattikorkeakoulut, Yliopistot.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolellePohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleOulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleOulun yliopisto

Oulun yliopisto

Muita opiskelumahdollisuuksia

Siikajoen kansalaisopistossa voit opiskella esimerkiksi kieliä, kädentaitoja tai harrastaa ohjattua liikuntaa. Kurssit ovat maksullisia ja niitä järjestetään sekä päivällä että illalla. Kansalaisopistossa voivat opiskella kaikki. Lisätietoa löydät Siikajoen kunnan verkkosivuilta.

Lue lisää: Opiskelu harrastuksena.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSiikajoen kunta

Kansalaisopisto