Siirry sisältöön

Raahe-Kalajoki seutu

Julkaistu11.04.2022
Raahe-Kalajoki talousalueella sijaitsee viisi kuntaa, Raahe, Pyhäjoki, Siikajoki, Kalajoki ja Merijärvi. Alue muodostaa n. 80 km pitkän rannikkoseudun, jossa asuu yhteensä n. 48 000 asukasta.

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Talousalueella valmistaudutaan siihen, että Pyhäjoelle rakennetaan Fennovoiman Hanhikivi 1 ydinvoimala. Ydinvoimalaitoksen suunnittelu ja rakentaminen on mittava kansainvälinen projekti, joka kestää noin 10 vuotta. Ydinvoimalaitoksen toimittaa Rusatom Overseas. Se on yhtiö, joka kuuluu venäläiseen Rosatom-konserniin. Ydinvoimalaitos tuottaa sähköä vuonna 2024. Ydinvoimala-hankkeen myötä odotetaan, että alueelle saapuu suomalaisten toimijoiden lisäksi myös runsaasti kansainvälisiä yrityksiä ja työntekijöitä.

Raahe-Kalajoki seudun InfoFinland-sivuille on koottu runsaasti tarpeellista tietoa alueen palveluista niille, jotka suunnittelevat muuttoa alueelle, sekä niille, jotka jo asuvat täällä.

Muutto Raahe-Kalajoki seudulle | Elämä Raahe-Kalajoki seudulla | Tietoa Raahe-Kalajoki seudusta

Lisää tietoa alueen kunnista InfoFinland kuntakohtaisilta sivuilta sekä kuntien internet-sivuilta. Raahe, Pyhäjoki, Siikajoki, Kalajoki ja Merijärvi.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSiikajoen kunta

Siikajoen kunta

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKalajoen kaupunki

Kalajoen kaupunki

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleMerijärven kunta

Merijärven kunta